dinsdag 4 oktober 2011

Leesmarathon: kinderboekenweek

leesmarathon voor superhelden


Wees een held en lees een boek voor een ander!

In het kader van de Kinderboekenweek, die dit jaar als thema 'Superhelden' heeft, organiseert Bibliotheek Hoorn een leesmarathon. De opbrengst van deze sponsoractie gaat naar My Book Buddy.

Door deel te nemen aan de leesmarathon voor My Book Buddy zul je ontdekken dat het niet voor alle kinderen in de wereld vanzelfsprekend is dat er boeken zijn die je kunt lenen en lezen. Hoe zou de wereld er zonder boeken uitzien? En kun je wel goed leren als er geen boeken zijn?

Doe ook mee aan de leesmarathon!

Een leesmarathon houdt in dat je zo veel mogelijk kilometers leest in een bepaalde tijd (10 bladzijden = 1 leeskilometer). Voor deze leeskilometers ga je sponsors zoeken. Bijvoorbeeld je ouders, je buren, je ooms en tantes, vrienden. Zij geven aan hoeveel geld ze per kilometer bij willen dragen aan My Book Buddy. Tijdens de leesmarathon probeer je zoveel mogelijk bladzijden te lezen. Na afloop verzamel je het bij elkaar gelezen bedrag bij je sponsors. En al dat geld gaat naar My book Buddy!

Neem een kussentje mee om lekker te kunnen zitten. En het boek waar je uit wil lezen!

Natuurlijk maken we van de leesmarathon ook meteen een feestje. Tussen het lezen door zorgen we voor de nodige ontspanning en inspanning en voor wat lekkers. Aan het eind wordt het totale bedrag bekend gemaakt van jullie leesopbrengst.

Inschrijven:
Mee doen is heel eenvoudig: Je schrijft je in via de balie van de bibliotheek bij jou in de buurt of nu meteen via dit formulier. Het deelnamepakketje waarin alle spullen zitten die je nodig hebt om aan deze actie mee te doen, haal je op bij de balie. De uiterste inschrijfdatum is 30 september!


Wanneer: zaterdag 8 oktober 2011
Waar: in alle vestigingen,  dus in de Centrale, de Huesmolen en de Kersenboogerd
Hoe laat: van 13.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: uiterlijk 30 september, bij de balie of met het inschrijfformulier
Nog vragen: neem contact op met Miranda Corbiere, 0229 285788 of mail naar mcorbiere@bibliotheekhoorn.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten