vrijdag 9 december 2011

Zoals u wellicht al in de Jinfo heeft gelezen, willen wij dit jaar met Kerst aandacht besteden aan de Voedselbank. Door omstandigheden kunnen gezinnen het soms namelijk financieel even niet redden, waardoor zij afhankelijk zijn van de Voedselbank. Vandaag hebben we daar met elkaar over gepraat: wat doet de Voedselbank precies, hoe komen zij aan hun producten, voor wie is de Voedselbank bedoeld en hoe komt het dat mensen daar soms naartoe moeten gaan? Ook hebben we gekeken naar een voorbeeldkratje van de Voedselbank. Juf Monica (stagiaire bij meester Harry) heeft stage gelopen bij de Voedselbank en kon ons heel veel vertellen. En vooral... heel veel vragen beantwoorden! Leuk om te zien hoe enthousiast sommige kinderen dan worden om zelf ook iets te doen!


De bedoeling is namelijk dat wij met elkaar een doos gaan vullen met houdbare producten die ze bij de Voedselbank goed kunnen gebruiken. Wanneer wij Kerst vieren (op 22 december) worden de dozen van alle klassen door een paar kinderen van school naar de Voedselbank gebracht. Vanaf maandag staat er een doos in de klas klaar en iedereen die dat wil, kan er iets in doen. 


U kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende producten: rijst, (potten saus of pakjes 'mix' voor) macaroni/spaghetti, vlees in blik, nasi kruiden, vis in blik, groente in blik of glas, vruchten in blik, koffie, thee, limonade, frisdrank, vruchtensap, houdbare melk, pannenkoekenmeel, stroop, jam, beschuit, biscuitjes, hagelslag enz. Hopenlijk kunnen we zo met elkaar ook de mensen van de Voedselbank een fijne Kerst bezorgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten