vrijdag 3 februari 2012

de LR

De droom van juf Mariëlle gaat werkelijkheid worden...


Misschien heeft u uw zoon of dochter en al over gehoord. Vandaag is het idee van een leerlingenraad geïntroduceerd.
Er gaat binnenkort een leerlingenraad komen bestaande uit 2 kinderen per stamgroep uit de bovenbouw.
Deze kinderen gaan dan in heb bijzijn van juf Sanne vergaderen. Dit gebeurt l keer in de maand op de vrijdag.

Deze leerlingen gaan de dingen die op school 'spelen' bespreken. Eerste speerpunt zou bijvoorbeeld het (niet) voetballen op het plein kunnen zijn.
De kinderen hebben vast hele mooie alternatieven of leuke ideeën over wat wel mogelijk zou zijn.
De leerlingen die in de raad zitten, moeten regelmatig hun “achterban” betrekken bij wat er allemaal gebeurt en reilt en zeilt in de leerlingenraad en nemen ideeën uit de klassen mee naar de raadsvergadering. Achterban zijn alle kinderen op school!!!  


Er komt ook een postbus in de gang waar ideetjes ingedaan kunnen worden en er zal ook een blogspot komen waarop je je reacties kunt zetten. Binnen de stamgroepen zal waarschijnlijk af en toe ook een 'vergadering' plaatsvinden waarin wordt gekeken welke ideeën er zijn.
Binnen de LR zullen natuurlijk ook taken worden verdeeld. Zo zal er een voorzitter, notulist etc. moeten komen. Ook zullen wij een beroep doen op één of twee ouders die het leuk vinden om ook deel te nemen aan de LR. Hier zal een oproepje over komen in de jinfo als het zover is.

De kinderen waren allemaal enthousiast en gaan in het weekend eens flink nadenken over hun verkiezingsprogramma. Waar ben ik goed in, waarom zou ik een goede zijn voor de leerlingenraad en welke goede ideeën heb ik al om van de Jozefschool een nog betere en leukere school te maken?

Volgende week krijgen de kinderen die zich verkiesbaar willen opstellen een blad mee waarop ze zichzelf kunnen gaan presenteren.
Erg waardevol en leuk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten