zaterdag 11 februari 2012

Wil jij hier wonen?


De klas had als leervraag: "Waarom zijn de huizen in andere landen van bepaald materiaal gemaakt?" N.a.v. deze vraag had juf Germaine een Prezi (soort powerpoint) gemaakt met informatie en leuke opdrachten hierover.
We hebben gesproken over verschillende klimaten en wat voor huizen er in dat gebied staan (en waarom).
Als verwerking (en controle of de informatie is blijven hangen) hadden wij samen een creatieve opdracht bedacht.

We hebben er over gepraat en plaatjes bekeken van huizen en kenmerken genoemd. Ook hebben we op de wereldkaart gekeken in welke landen welk klimaat of zelf klimaten voorkomen. Het was erg interessant!

Vrijdagmiddag heeft de klas per brief een opdracht gekregen. In groepjes moest een maquette worden ontworpen van een huis dat in een bepaald klimaat staat. Schaal 1:50. Iedereen in het groepje moest een aandeel hebben en het ermee eens zijn. De taken moesten ook goed verdeeld worden!!!

Er werd druk overleg gepleegd, gemeten, getekend, geschetst... Want donderdagochtend hadden we al geleerd van architect Otto Heck dat een maquette heel realistisch moet zijn. 

Een aantal groepjes hebben de maquette afgekregen. De andere groepjes kunnen er de aankomende week de laatste hand aan leggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten