donderdag 12 april 2012

Fietscontrole Copernicus leerlingen geslaagd

Afgelopen woensdag was de fietscontrole voor de 7ejaars en een aantal 8ejaars.
Er zijn 25 van de 27 kinderen op controle geweest, twee kinderen waren afwezig.

Er zijn 18 van de 25 fietsen helemaal goedgekeurd.
2 hadden geen bel of geen goed werkende bel / een losse bel
1 zadel zat los
1 handrem werkte niet goed
1 cranckstel zat los
3 kettingkasten zaten los of ontbraken
2 spatborden zaten los

Deze 'mankementen' moeten verholpen zijn vóór het praktisch verkeersexamen op 25 mei. Anders kunnen deze kinderen niet deelnemen.


Bas Schunselaar en Joya Hopman (oud leerlingen van onze school) waren samen met nog twee andere leerlingen aan het controleren. Zij namen de taak serieus en het verliep allemaal voorspoedig.

Bedankt hiervoor!

Hieronder nog een persbericht over de fietscontrole:
HOORN - De fietscontrole die Copernicus-leerlingen woensdag 11 april hebben gehouden op een negental basisscholen is succesvol verlopen. De controle werd gedaan in het kader van de komende VVN-verkeersexamens die leerlingen van groep 7 en 8 in mei gaan afleggen.

Bij een voorzichtig voorjaarszonnetje en een toch nog frisse wind werden een kleine 400 fietsen volgens een lijst met aandachtspunten voor een fiets-voor-overdag grondig nagelopen. Bij zo’n 70% kon de speciale sticker van VVN Hoorn worden opgeplakt, terwijl de bezitters van de overige fietsen een mankementenkaartje mee naar huis kregen, zodat de ouders zelf de fiets in orde maken of dat aan de fietsenmaker overlaten.

Deze controle voor het verkeersexamen was minder streng dan die in oktober voor het winterklaar zijn, want dan dienen ook verlichting en reflectie in orde te zijn.

Een opgeplakte sticker betekent echter nog niet dat deelname aan het examen gegarandeerd is, want de fiets zal bij de start in mei opnieuw bekeken worden, want in de tussentijd kan de fiets natuurlijk nog averij hebben opgelopen.

Op elk van de 9 scholen waren tevens een vertegenwoordiger van de school (VerkeersOuder, leerkracht of conciërge) en een VVN-vrijwilliger of docent van het Copernicus aanwezig om toe te zien op de controlewerkzaamheden, die in het kader van het schoolproject “Hoorn Leef!” werden verricht.

Scholen, die zich niet voor deze controle hebben aangemeld, doen het “in eigen beheer” of vragen de hulp van de aan de school verbonden SAP-agent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten