dinsdag 17 januari 2012

Educatieve excursie Ajax-Az

Natuurlijk zijn alle kinderen (en leerkrachten) laaiend enthousiast over het uitstapje naar de voetbalwedstrijd van Ajax-Az aanstaande donderdagmiddag. Nu gaan wij niet alleen heen vanwege de wedstrijd maar ook om het 'goede voorbeeld' te geven. Ook sluit het goed aan bij de kerndoelen. 
Hieronder een aantal voorbeelden:
Wereldoriëntatie:
- 35 De leerlingen leren zich redzaam te gedragen in sociaal opzicht.
- 37 De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemene waarden en normen. 

- Ook leren kinderen hoe je gevoelens uit (je kunt niet alles zomaar zeggen). Rekening houden met andere meningen maar ook je eigen mening vormen.
- De noodzaak van regels en afspraken bij het samenleven. En gezamenlijk regels vaststellen.  

Hieronder nog een mooie samenvattende tekst van Harry:
Het wordt een training sociaal gewenst gedrag. We geven daarmee een les aan de kids dat het ook mogelijk is zonder agressie op de tribune te zitten. De kids van nu, zijn de toeschouwers van later. Het kost de staat veel geld die agressieve tribunes. We zijn dus bezig met preventie. We zetten hierbij ook het lessenpakket in wat aangeboden wordt door Ajax. De overheid stimuleert een uitdagende en interessant onderwijsaanbod waarbij de leerdoelen van verschillende deelgebieden in samenhang worden aangeboden. En ook nog binnen de belevingswereldvan het kind, prima dus: sport, cultuureducatie en verschillende leerinhouden uit het domein "mens en samenleving" En het is nog actueel ook!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten