dinsdag 13 maart 2012

Jozefdag 2012

Onderstaande brief is gisteren met alle oudsten meegegaan:


Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Sint Jozefschool
Blokker, 12 maart 2012
Betreft: Jozefdag


Beste ouder(s)/verzorger(s),

Zoals u al in de Jinfo heeft kunnen lezen, vieren wij volgende week op maandag 19 maart, de Jozefdag. In de Rooms-katholieke kerk wordt het feest van de heilige Jozef ook op 19 maart gevierd en wij als Sint Jozefschool staan hier bij stil.

De Jozefdag staat sinds dit jaar in het teken van cultuur. De aftrap zal zijn met een bijzonder project, genaamd ‘Op de planken!’. Dit theaterproject heeft als doel de kinderen kennis te laten maken met uiteenlopende vormen van podiumkunst, zoals toneel, sprookjestheater, mime en clownerie.

De kinderen zullen met hun klas workshops volgen van docenten van Theater zonder Blabla. In deze workshop wordt toegewerkt naar een act en zal het land van de klas centraal staan.

We willen u vragen om op maandag 19 maart uw kind geheel in het rood, in het zwart of in het rood-zwart naar school te laten gaan. Zit uw kind in één van de volgende klassen, dan mag hij of zij dit ook aandoen of meenemen:

·         De briljante Brazilianen (juf Karin en juf Sandra): verkleedkleren in de sfeer van het Braziliaanse carnaval (bv. rokjes, boa’s in vrolijke kleuren zoals geel en groen).
·         De dappere draken (juf Anouk): Chinese klederdracht en Chinese attributen zoals een parasol of een hoed.
·         De rockende Russen (meester Harry en juf Melinda): verkleedkleren voor een clown, gekke hoedjes, rode neuzen.
·         De snelle sombrero’s (juf Sanne): bloemen in het haar voor de meiden, jongens eventueel sombrero’s en/of een hoedje van een toreador.
·         De geniale Groenlanders: een zonnebril, fototoestel, kleine gevulde rugzak (de kleding voor de andere rollen regelt meester Rik met de kinderen zelf).


 
Om half 2 bent u uitgenodigd om naar de voorstelling te komen kijken. Deze is in de gymzaal naast de school, waar wij normaal gesproken ook gymmen. Om het niet te druk te laten worden, willen wij u vragen met maximaal twee personen te komen. De ervaring is ook dat voor jongere broertjes en zusjes de voorstelling vaak te lang duurt. Wij willen u vragen hier rekening mee te houden.  

Na de voorstelling mag uw kind met u mee naar huis. Het zal dan nog niet 15.15 uur zijn, dus wanneer u (of degene(n) die voor u in de plaats naar de voorstelling hebben gekeken) uw kind dan nog niet mee kunt nemen, zal de leerkracht dit doen. Uw kind is dan gewoon om 15.15 uur uit.

Er is op de Jozefdag tussen- en naschoolse opvang en uw kind mag het gewone tussendoortje voor 10.00 uur meenemen.

Wij hopen op een hele leuke dag!
Voor vragen kunt u zich richten tot één van ondergetekenden.

Namens de Jozefdag-commissie
Juf Sanne, juf Mirjam en juf Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten