vrijdag 13 juli 2012

wat was leuk : Op texelkamp

Toen iedereen van de boot afging moesten ze door middel van lang te fietsen wachten tot het kamphuis gereed was. En toen dat eindelijk zover was ging iedereen z'n spullen uitpakken en wachten tot de rest ook klaar was. Daarna ging iedereen naar de Koog om te zwemmen en te shoppen. Toen iedereen weg was kwam Ben aan die naar de kennismakingsmiddag van het Werenfridus was geweest en daarom later kwam. Toen iedereen weer terug was kon Ben ook al zijn spullen neerleggen. Voordat we de fietspuzzeltocht gingen doen kon iedereen nog even relaxen met een drankje en een beetje voetballen op het veld. En daarna gingen we de fietspuzzeltocht doen. Dat is een puzzeltocht met opdrachten en daar moest je heen op de fiets. De afstanden tussen sommige plekken met opdrachten was heel erg lang. geen wonder dat veel kinderen na de puzzeltocht al naar bed wilden. Na de tocht gingen we eten. Het was erg lekker. vooral het toetje. Na het eten gingen we weer even niksen met een drankje. Daarna gingen we slapen. het ging redelijk en omdat we na twaalven in ons bed lagen waren alle kinderen snel in slaap.

 Op donderdag ging iedereen lekker douchen en zich opfleuren. Daarna gingen we ontbijten. Er was van alles op tafel. wit brood, bruin brood, kaas, worst, chocoladehagel, regenbooghagel, chocoladepasta en pindakaas. Na het eten mochten we (weer) relaxen voor we naar het maritiem en juttersmuseum in oudeschild gingen. Het was een lange en vermoeiende rit maar we hebben het leuk gehad en na afloop kregen we een lekker ijsje. Na de lunch gingen we beginnen met het superzeskamp. Dat is een hindernisbaan vol met moeilijke opdrachten zoals in een bootje jezelf naar de overkant trekken en een estaffette met kleding aantrekken en de ultieme uitdaging. De zeepglijbaan. Daarbij moest je water in een emmer gooien die bovenaan een heuvel stond maar om daar te komen moest je een  met zeep onder gesmeerde baan oplopen. Het lukte maar een paar kinderen om erop te komen. Er was enkel een probleem. Het was eeñ beetje uitgelopen. Het was de bedoeling dat we nog even opadem mochten komen maar het was gelijk al tijd voor het diner dat bestond uit rijst, macaroni, satesaus en nasi. Daarna gingen we fietsent naar de plek waar de griezeltocht was uitgezet. Het begon met een eng verhaal en daarna gingen we lopen door het enge bos. De eerste en engste engert was wel meester Mark. Die had namelijk een lichtgevevende en geluidmakende duivel bij zich. Echt alle groepjes schrokken zich wild. Wat daarna kwam was gewoon een aanfluiting. Erika met een laken over zich heen. Daar schrikt natuurlijk niemand  van. Daarna kwamen de (boze) bouwlui toen we langs Gert-Jan en een pop langsliepen lieten die ons heel erg scchrikken. Maar wat daarna kwam was wel eng : Meester Rik die verkleed was als gek met een (neppe) kettingzaag. dat vond iedereen wel eng. Want iedereen verstijfde bij het zien van hem.
Na de griezeltocht gingen we naar bed want het was weer 12 uur.

 de volgende dag Gingen we weer ontbijten en een beetje hangen tot we naar de meeuwenkolonie gingen. Toen het zover was gingen we lekker erheen fietsen. Maar er trad een probleem op want we hadden de afslag gemist zonder dat we dat wisten. Gelukkig werd dat in de buurt van Den Burg opgemerkt en kwamen gelukkig nog op tijd voor de wandeling. Tijdens de wandeling kregen we informatie over de heideplanten, bekeken we meeuwenjongen en waren een paar kinderen bang voor poep op hun jas. Toen we weer bij het kamphuis waren gingen we lunchen. daarna mochten we lekker rustig relaxen tot op het diner. Dat was een bbq en er waren een heleboel leraren die alleen kwamen voor de bbq. het was heel erg gezellig. De bonte avond was ook heel leuk. alleen jammer dat toen we weer terug waren kinderen elkaar zwart maakten.

 De volgende ochtend moesten we alles inpakken en wegwezen. Iedereen controleerde of hij niks vergeten was. Na het ontbijt gingen we weer naar huis. het was het leukste kamp ooit

auteur : Ben kras

Geen opmerkingen:

Een reactie posten